maanantai 11. heinäkuuta 2016

DIY Paperikukat +ohje

Haluan jakaa teille ohjeen, jolla olen tehnyt edellisessä kortissa esiintyviä paperikukkia. Ne ovat tosi helppoja ja kivoja tehdä.

Itse olen käyttänyt kukkien leikkaamiseen Silhouette portraitia, mutta ihan yhtä hyvin voi käyttää kuvioleikkureita tai vaikka leikata saksilla. Leikkureita olisi kuitenkin hyvä olla muutamaa eri kokoa. Näihin kukkiin kannattaa hyödyntää silppulaatikon antimia. Kaikista ohuinta paperia ei kannata käyttää, koska  ne repeävät helpommin. Tukevat kuviopaperit ovat oivallisia :)
 
Aluksi leikkaa 4-5 kukkaa. Itse olen leikannut kaikki erikokoisiksi, mutta voit leikata vaikka aina kaksi kukkaan samankokoiseksi.
Sitten kukat kastellaan, kunnolla. Käytin siihen sumutinpulloa. Sen jälkeen lisäsin kukkiin vähän väriä. Tähän sopii mainiosti valmiit suihkeet, Distress ink tai niiden täyttöpullot. Värin voi jättää myös pois. Itse tykkään kuitenkin, ettei kukkiin jää ihan valkoisia reunoja ja taustakin saa hieman väriä.
Kun kuvat on kastelu rypistä ne varovasti suppuun.
Avaa kukat varovasti etteivät repeä ja jätä kuivumaan.
Kun kukat ovat kuivat aletaan kasaamaan. Liima ne yhteen kerros kerrokselta. Liimaa ei tarvita paljoa. Pieni piste keskelle riittää.
Valmiit kukat :)


4 kommenttia: